trešdiena, 2009. gada 26. augusts

Östersund

Ginta

Tā nu saulainās pirmdienas rītā kāpām atkal Žozefīnē iekšā un devāmies tālāk virzienā uz savām pusgadā mājām - Östersund pilsētu. Bet ne jau pa taisno, kur nu... Pa ceļam vēl apskatījām vairākas skaistas vietas:



Hoga Kusten (Augsto krastu) tiltu, kas pēc savas formas un izmēriem atgādina to, kas iekš ASV - Zelta vārtu tiltu... Iespaidīgais! :)

Tālāk devāmies uz Augstajiem krastiem, jo gribējām apskatīt kaut ko no Zviedrijas krastu bagātības un varbūt arī kādu UNESCO vietiņu. Un te nu sākās mūsu nervbendīte... Žoze sāka bik šķaudīties un klepot, neiet augšā kalniņā. Vairākas reizes izmēģinājām iepūt trubiņā metodi, bet arī tā nelīdzēja... Iet jau iet, tik tā raustīti... Tā kā bijām diezgan patālu no lielā ceļa (jo mēs braucām pa tūristu ceļu ar skaistajiem skatiem, protams!), nolēmām kaut ko arī apskatīt un iegriezāmies kādā darbas rezservātā:




Pirmā vieta, kur beidzot neredzējām kādu salu vai ko tamlīdzīgu! :) Jūra gandrīz bezgalīgā un neaizsniedzamais horizonts... :) Akmeņi bija silti, tāpēc nevarējām atturēties no nelielas saulītes paķeršanas pludmalē un arī pusdienu ieturēšanas..

Pēcāk lēnā garā čunčinājām uz skaistā ceļa beigām. Tā kā ar mašīnīti labāk nebija, nolēmām doties Östersund virzienā. Pa ceļam vēl un vēl baudījām kalnus un ezerus, ezerus un kalnus. Pievakarē paviesojāmies vēl kādā interesantā vietiņā - Doda Fallet jebšu Mirušie ūdenskritumi:



Šajā vietā reiz bija skaists un varens ūdenskritums, bet 18.gs beigās kāds izdomāja, ka ir nepieciešams kuģojams kanāls, kas apietu šo ūdenskritumu. Un tā viss ūdens no šīs upītes pēcāk nonāca kanālā, bet te tagad var apskatīt, kas gan īsti ūdenskritumam vēderā...

Otrā mūsu ceļošanas diena bija daudz aktīvāka, jo apmēram 50km pirms Östersund atradām jauku vietiņu pakāpelēšanai, ko ar lielāko prieku izmantojām! Jāpiebilst vien, ka skats no klints augšas bija tiešām skaistais! :)




Veiksmīgi nonācām galā un pat atradām savu dzīvojamo vietiņu.. Mēs dzīvojam milzīga kempinga maliņā kopā ar vēl apmēram 100 studentiem, kas gan vēl nav saradušies. Mums ir maza rindu mājiņa ar vienu istabiņu, kas ir apvienota ar virtuvīti. Pašiem mums ir sava vannas istaba un koridorītis. Kopumā istabā ir 2 divstāvīgās gultas, tā kā - ja kāds grib braukt ciemos - droši! :) Vietiņu nakšņošanai atradīsim! Mājiņa ir silta un nu jau arī mājīga, jo esam iekārtojušies! Bildītes apsolām nedaudz vēlāk, jo vēl neeasam sabildējuši - bēt - labs nāk ar gaidīšanu! :)

Rīt mums sākas iepazīšanās nedēļa un notiek arī reģistrēšanās mācībām. Tad noteikti uzzināsim ko vairāk par mūsu lekciju grafiku un pārējo, kas saistīts ar universitāti.

Un te būs mūsu mazais veltījums Ingai un Ievai! Mca-mca!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru